Tudástár

Hasznos tudnivalók és érdekességek.

Floating Item
IT outsourcing

IT outsourcing

Az IT szolgáltatások kiszervezése, azaz az IT outsourcing leginkább a nagyvállalati környezetben bevett gyakorlat. Ilyenkor a cég olyan mértékű IT tudást tud birtokba venni és igényeinek megfelelően használni, melynek saját erőforrásokból történő megszerzése és...

Laptop bérlés

Laptop bérlés

Manapság kevés olyan vállalkozás létezik, amely ne használna IT eszközöket a mindennapi munka során. Legyen szó adminisztrációról, számlák kiállításáról, vagy egyéb irodai feladatokról, egy megbízható számítógépre, vagy laptopra...

Ellenőrizheted-e, hogy munkavállalóid mit csinálnak a céges számítógépen, és ha igen, akkor hogyan?

Ellenőrizheted-e, hogy munkavállalóid mit csinálnak a céges számítógépen, és ha igen, akkor hogyan?

Minden munkaadó azt szeretné, hogy alkalmazottai hasznosan töltsék el munkaidejük jelentős százalékát. Éppen ezért több helyen valamilyen formában mérhetővé is teszik azt, hogy mennyit és min dolgoznak a munkavállalók. Addig a pontig, amíg ez egészségesen – és persze a jogszabályoknak megfelelően – működik, nincs is gond. A probléma ott kezdődik, ha a vonatkozó törvényeket az ellenőrzés mértékével, vagy céljával felrúgják és az ellenőrzés megfigyelésbe megy át. Na, de mi is az a határ, amit nem szabad átlépnünk, ha szeretnénk egészséges munkahelyi kontrollt alkalmazni, a személyiségi jogok megsértése nélkül?

Felhő alapú megoldások: ezt érdemes tudni róluk

Felhő alapú megoldások: ezt érdemes tudni róluk

A felhő alapú szolgáltatásokat úgy tervezték, hogy bármilyen infrastruktúra vagy hardver nélkül, egyszerűen és megfizethető áron biztosítsanak hozzáférést alkalmazásokhoz, programokhoz, erőforrásokhoz. A „felhő”, alapú tárhelyek használata ma már annyira mindennapos, hogy gyakran nem is tudjuk, hogy éppen egy ilyet használunk. De mi is ez pontosan, mennyibe kerül és milyen előnyei vannak? A cikkből kiderül.

Milyen IT eszközöket érdemes bérelni, vásárlás helyett?

Milyen IT eszközöket érdemes bérelni, vásárlás helyett?

Telefonokat, monitorokat, számítógépeket, kivetítőket, fénymásolókat vagy számítógépeket: ha körbenézel egy irodában észreveszed, hogy milyen sok (IT) eszközt vettél az évek során. De miért vetted meg? Miért nem „csak” bérelted? Egyáltalán milyen IT eszközöket érdemesebb bérelni, mint megvenni? Olvasd el a cikket!

5 tipikus hiba, amit a cégvezetők elkövetnek számítógép vásárláskor

5 tipikus hiba, amit a cégvezetők elkövetnek számítógép vásárláskor

Ma már gyerekjátéknak tűnik számítógépet venni: rendelhetsz a netről, elmehetsz egy hipermarketbe, vagy akár egy szakboltba, megveheted, holnaptól már munkába is állíthatod. A kérdés az, hogy a vállalkozásodnak, a céljaidnak megfelelőt vásároltad-e meg, vagy „csak” vettél egy számítógépet? Íme az 5 tipikus hiba, amit a legtöbb cégvezető elkövet számítógép vásárlásakor.

5 különbség  az üzleti és egy átlagos laptop között

5 különbség az üzleti és egy átlagos laptop között

Minden vezető és cég arra törekszik, hogy az alkalmazottainak a megfelelő eszközöket biztosítsa a hatékony munkavégzéshez. Így van ez a laptop választáskor is, amikor az a fontos, hogy a laptop megbízható, strapabíró, más eszközökkel kompatibilis, illetve biztonságosan használható legyen és ne hagyja cserben munkatársunkat, cégünket. De milyen laptopot válasszunk, mi a különbség az üzleti és egy átlagos laptop között?