Minden vezető és cég arra törekszik, hogy az alkalmazottainak a megfelelő eszközöket biztosítsa a hatékony munkavégzéshez. Így van ez a laptop választáskor is, amikor az a fontos, hogy a laptop megbízható, strapabíró, más eszközökkel kompatibilis, illetve biztonságosan használható legyen és ne hagyja cserben munkatársunkat, cégünket. De milyen laptopot válasszunk, mi a különbség az üzleti és egy átlagos laptop között?

Bár sokat elárul róla, a céges laptopnak nem a megjelenésére kell koncentrálni és nem is arra – hacsak nem specifikusan egy feladatkörre választjuk – hogy milyen extra funkciókra képes. Egy in-house grafikus és egy pénzügyi munkatárs munkája más és más laptopot igényel, ezért mi most nem a különlegest, hanem az átlagos laptopot vizsgáljunk: íme. 5 választási szempont, amiben különböznie kell a céges laptopnak egy lakossági eszköztől!

#1 MEGBÍZHATÓSÁG

A legfontosabb szempont, hogy egy olyan céges laptopot válasszunk, amely nem hagyja cserben munkatársainkat, stabil és hosszú az élettartama. Ez nem jelenti azt, hogy évtizedekre vásároljuk és arra is fel kell készülni, hogy ami el tud romlani, az el is fog. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne a márkanév vagy a lenyűgöző dizájn, esetleg az egyéb külsőségek alapján válasszunk, hanem az alapján, hogy milyen élettartammal számolhatunk, mennyire erős az adott eszköz hardware és software alapja.

#2 AKKUMULÁTOR IDŐ

Rendkívül fontos szempont, hogy egy töltéssel mennyi időt bír egy laptop, különösen olyan kollégák esetében, akik sokat meetingelnek házon kívül is, esetleg utaznak a munkájuk során. Vásárlás előtt mindig tudjuk meg, hogy mennyit bír az akkumulátor, milyen gyorsan tölthető fel az eszköz, illetve a már használatban lévő eszközöknél is monitorozzuk, hogy az akkumulátor milyen ütemben használódik el, a folyamatos töltések és állandó használat mellett.

#3 FIZIKAI VÉDELEM

Amikor céges eszközt választunk, nem az otthoni, nyugodtabb, biztonságosabb körülményeket kell kizárólag figyelembe vennünk, hanem azt is, hogy az eszközt – adott esetben – többen is használhatják, nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a zsanérok, a fedél burkolat. Nem mindegy, hogy fél év alatt használódik el az eszközünk, vagy „kibírja” a futamidő végéig? Ezért érdemes a szakértők tanácsát meghallgatva az üzleti célú, strapabíróbb darabok közül választani.

#4 HATÉKONYSÁG ÉS KOMPATIBILITÁS

Ezen a ponton kell megvizsgálni a gyorsaságot, a belső memóriát és egyéb olyan paramétereket, amelyeket a céges igényekre kell szabni. Egy olyan eszköznek, amely egy munkakör hatékony teljesítését szolgálja ki, sokkal jobban kell állnia a sarat és gyorsabban kell dolgoznia, működnie, mint egy otthoni használatban lévő laptopnak. A céges laptopnak jól kell tudnia kezelni az olyan helyzeteket is, amikor több program, vagy több ablak van megnyitva egy böngészőben, esetleg sok program fut a háttérben. A vállalati eszközök beszerzésénél nem megengedhető a kompromisszum, tökéletesre kell törekedni, hiszen munkaeszköz. Érdemes azt is figyelembe vennünk, hogy az gép illesztő programmal, vagy anélkül jól működjön, kompatibilis legyen az irodai nyomtatóinkkal, projektorainkkal vagy más elektronikai berendezéseinkkel.

#5 ERGONÓMIA ÉS EGÉSZSÉGES HASZNÁLAT

Az ergonómia az élet minden területén fontos. Egy átlagos munkatárs, egy laptopon akár napi 8 órát is dolgozhat, ezért kiemelten fontos, hogy az eszköz ergonomikus kialakítású legyen, így alkalmassá váljon a folyamatos irodai munkavégzésre. Választási szempont lehet, hogy a billentyűk jól érzékeljék a leütéseket, ideális távolságra legyenek a gombok és könnyen elérhető magasságban helyezkedjenek el. Fontos, hogy az érintőpanelek és az akciógombok is megfelelően legyenek pozicionálva. Kötelező, hogy a képernyő megfelelő szögekben legyen dönthető és rendelkezzen olyan funkciókkal az eszköz, amelyek védik a szemeket is a hosszú képernyőidő mellett.

Miért érdemesebb bérelni egy céges laptop parkot?

Sok olyan eszköz van, amely megfelel a fent felsorolt szempontoknak. A kérdés csak a költségoldal. Amennyiben nem szeretne egyszerre komoly költségeket akkor ne vásároljon, inkább béreljen céges laptopokat a Smart Digitaltól. Úgy minden munkavállalónknak biztosíthatjuk a munkavégzés minőségi élményét a megfelelő eszközökkel, ráadásul a termékek eredeti árának töredékéért. Elégedett munkatársaink így örömmel végezhetik munkájukat, profitot termelve cégünknek és hamar behozva az eszközbérlés költségeit.