Manapság kevés olyan vállalkozás létezik, amely ne használna IT eszközöket a mindennapi munka során. Legyen szó adminisztrációról, számlák kiállításáról, vagy egyéb irodai feladatokról, egy megbízható számítógépre, vagy laptopra a legtöbb esetben szükség van. Egy olyanra, amely lehetőleg nem veszteséget termel.

Mennyibe kerül egy ilyen laptop?

Sajnos az IT eszközöket sem kerüli el a folyamatos drágulás. A chiphiány, a kialakult gazdasági helyzet és számtalan egyéb tényező hozzájárul ahhoz, hogy a cégeknek mélyen a zsebbe kelljen nyúlni, ha új laptop, vagy asztali számítógép vásárlására kerül a sor. Egy megbízható laptop – nem a hipermarketes, műanyag tokos változatokra gondolunk – bőven 200.000 forintba, vagy többe kerül.
Jogosan merülhet fel a kérdés: vajon az olcsóbb számítógép, vagy laptop miért nem jó választás?

Egyszerű: egy lassabb, a programokat akadozva megnyitni tudó készülék konkrétan, évről évre növekvő veszteséget termel a vállalkozásodnak. Az első hónapokban még lehet, hogy meg vagy vele elégedve, de az idő előrehaladtával minden számítógép és laptop lassabbá válik, ami időkiesést jelent a munkából.

Hogy jobban érthetővé tegyük a jelenséget, íme egy egyszerű számítás. Tegyük fel, hogy:

 • kollégáid napi 6 és fél órát használják a számítógépüket, laptopjukat
 • óvatos számolással, napi 20 perces üresjáratok vannak a betöltési, megnyitási idők miatt

így havi szinten egy teljes munkanapnyi idő telik el várakozással.

20 munkatárs esetén 1560 órányi, azaz 240 napnyi, tétlenséggel töltött időt jelent éves szinten.

Számoljunk tovább:

 • ha csak 450.000 forintot fizetsz ki munkáltatói járulékkal együtt egy kollégádra
 • az átlagosan 2813 forintra jön ki óradíjban
 • ami a fenti számítás alapján, éves szinten, 20 munkatárs esetén
  4.387.500 forintnyi, feleslegesen kidobott pénzt jelent

És ebbe a számításba még nem vettük bele a 20 db, közepes kategóriájú üzleti laptop beruházási költségét, ami újabb 4.000.000-5.000.000 forintos tétel a fenti számítás alapján, valamint azt az esetleges elmaradt hasznot, amit a 1560 órányi, nem munkával, hanem tétlenséggel, várakozással töltött idő alatt keletkezik.

Azt is hozzá kell tegyük, hogy egy 200.000 forintos laptop sem számít csúcskategóriának, tehát már az első pillanattól kezdve ki tudja termelni ezt a rengeteg veszteséget.

Végül pedig: számolni kell az amortizációval. Egy IT eszközt pár év alatt le lehet írni, ami szintén szembetűnő tétel tud lenni költségoldalon a kimutatásban.

Tehát akkor minden cégvezető bolond, aki laptopokat vásárol? Természetesen nem, viszont sokan nem tudják, hogy van más megoldás is.

Költséges és felesleges beruházások helyett béreld vállalkozásod IT eszközeit. Ezt úgy képzeld el, mint egy olyan céges autóflotta szolgáltatás, ami folyamatosan gondoskodik a gépjárművek:

 • tökéletes állapotáról
 • tele tankjáról
 • makulátlan belső és külső tisztaságáról
 • szezonnak megfelelő abroncsairól és azok tökéletes nyomásáról
 • olajcseréjéről…

és így tovább. Tehát laptop bérlés során egy komplett, KKV-knak szóló szolgáltatást kapsz, melynek keretében számítógépeid, laptopjaid (de akár a céges okostelefonok):

 • mindig gyorsak
 • biztonságosak
 • hatékonyak

lesznek.

Te mire költenéd azt a 4.000.000 forintot, amit az elavuló eszközparkod helyett modern és gyors gépeid megtakarítanak Neked?

Akár személyes céljaidra, utazásra, vagy core-business-ed fejlesztésére is fordíthatod az így megtakarított összegeket, ráadásul a munkatársaid motivációja sem lankad amiatt, mert egyre lassabb gépekkel kell dolgozniuk.

Laptopot bérelni ugyanolyan egyszerű, mint autóflottát igényelni: gyorsan, akár online, átlátható keretek között tudsz cégünktől céges laptopot bérelni.

Miért dobják ki mégis a cégvezetők a súlyos milliókat az ablakon ahelyett, hogy bérelnék az IT eszközeiket?

Kevés döntéshozó ismeri az ilyen szolgáltatásokat. Mivel a legtöbben nem IT szakemberek, így nem tudják felismerni azt, hogy milyen károkat okoznak az avuló, lassuló eszközök, csak akkor, amikor már nagyon szembetűnő a probléma. Sőt, a mi tapasztalatunk az, hogy vállalati IT eszközök kiválasztása is sokszor fejtörést okoz, és vagy alulkalkulálják az igényeket, vagy éppen túl, ami szintén felesleges kiadásokat jelent.

Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik laptop bérlés, bérbeadás területén. Szakértőink alaposan felmérik az igényeidet és a vállalkozásodnak megfelelő eszközöket kínálják bérleti konstrukció keretében, ezzel biztosítva azt, hogy 100%-ig a cégedre szabott megoldást kapj.

Ne fizess többet a kelleténél és akadályozd meg, hogy elfolyjon a pénz az IT eszközeid miatt: vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot most és kérj személyre szabott ajánlatot!

Felhasznált kép forrása.