Telefonokat, monitorokat, számítógépeket, kivetítőket, fénymásolókat vagy számítógépeket: ha körbenézel egy irodában észreveszed, hogy milyen sok (IT) eszközt vettél az évek során. De miért vetted meg? Miért nem „csak” bérelted? Egyáltalán milyen IT eszközöket érdemesebb bérelni, mint megvenni? Olvasd el a cikket!

Őrületes lakásár emelkedés!

Biztosan te is hallottad, hogy a már egyébként is az egekben levő lakásárak az elmúlt 1 évben további több mint 20%-ot emelkedtek. Ez azt jelenti, hogy egy új építésű – budapesti – lakás ára most akár 1 200 000 Forintos négyzetméterárat is eléri.
A lakásárak (a gazdaságpolitikai döntéseken túl) azért emelkedhetnek, mert mi magyarok megszoktuk, hogy birtokoljuk, megvesszük a lakásainkat. Úgyhogy meg fogjuk venni…valahogy. Pedig lehet, hogy érdemesebb lenne bérelni.
A céged IT eszközeire ugyanez vonatkozik. Szereted tudni, hogy a számítógép, a laptop a tiéd: pedig lehet, hogy egyszerűbb bérelni?

Miért éri meg bérelni?

Amiért például autót is bérbe lehet venni a flottakezelőktől. Ha autót bérelsz, akkor nem kell (tíz)milliókért megvenned, nincs egy egyszeri hatalmas befektetésed, ami után számolnod kell az amortizációs, a fenntartási, a javítási és a kényelmi szolgáltatások árával.
Képzeld el, hogy van egy céges autód, amit lízingelsz: a lízingcéghez mindig fordulhatsz, ha bármi baja van. A javítás idejére adnak csereautót, egy percig sem leszel autó nélkül. Elviszik vizsgázni, lecserélik a gumit, sőt még a folyadékokat is pótolják. Neked nem kell azon aggódni, hogy az autód idővel egyre kevesebbet ér, sem azon, hogy hogyan adod majd el: megállapodástól függően lecserélheted egy új, vagy másik modellre. És leírhatod az adóból a cégautó költségeit.
Az IT eszközök bérlésekor hasonló előnyöket kapsz. Ismerd meg a leggyakoribb eseteket.

Laptop bérlés

Talán a legegyértelműbb, hiszen minden szempontból megéri. Ha szükséged van néhány (akár csak egy darab) laptopra, akkor biztosan érdemes hosszú távú bérleti konstrukcióban gondolkodnod. Egy ilyen bérleti szolgáltatás esetén nem kell utánajárnod, hogy melyik a legjobb ár-érték arányú, nem kell szervizbe vinned vagy időszakos javításokra, nem kell frissítened, programokat telepítened rá, hiszen megoldjuk mi. És ami a legfontosabb: úgy lehet laptopod, hogy nem szükséges megvenned.

Számítógép bérlés

Szinte ugyanaz a helyzet, mint a laptopnál, azzal a különbséggel, hogy a számítógépet nem feltétlen ugyanolyan célra vásárolod, mint a laptopot. Manapság a számítógépek lehetnek szerverek, vagy speciális feladatokat látnak el, esetleg célgépek. Ezért még magasabb induló költséggel + programdíjakkal + IT védelemmel érdemes számolnod. Vagy egyszerűen hosszú távon bérelsz tőlünk az adott feladathoz szabott számítógépet.

Okostelefon és tablet bérlés

Szinte minden cégnél van olyan kolléga – lehet például területi képviselő, vagy ügyfélszolgálatos – akinek kell egy céges telefon a sajátja mellé. Nem feltétlenül kell megvenni ezt a telefont, elég bérelni is, így megállapodástól függően idővel lecserélhető, visszaadható. Ha pedig elromlik, nem neked van vele gondod és nem szükséges megvenned egy új készüléket.

Monitor és fénymásoló

A fentieken kívül számos olyan IT technikai eszköz létezik, amit nem feltétlenül szükséges megvenni. Egy komolyabb printer ára több százezer forint, egy fénymásoló akár milliós tétel is lehet és számtalan olyan apróság kellhet még, amit mind mind bérelhetnél is. Fontos, hogy itt is a hosszú távú bérleti konstrukcióban érdemes gondolkodnod, hiszen akkor tudunk igazán jó árakat biztosítani ezekre az eszközökre is.

+1 Szoftverek

A fizikai eszközökön túl van egy szintén jelentős költségeket termelő eszközpark, ez pedig a szoftverek területe.
Hiszen hiába veszel hiper-szuper notebookot vagy tabletet, ha nincs rajta operációs rendszer, vagy a mindennapi munkához szükséges Office csomag, esetleg a szakmai munkádhoz elengedhetetlen célszoftver, nem fogod tudni használni semmire sem! Szolgáltatásaink keretében ezeket a szoftvereket is tudod bérelni tőlünk, akár függetlenül a hardverek bérlésétől is!

Mennyit lehet megtakarítani IT eszköz bérléssel?

Egy új iroda IT eszközökkel történő felszerelése súlyos tízmilliós tétel is lehet, főleg, ha olyan speciális megoldásokra is szükség van, mint egy saját, belső tárhely, szerverpark, vagy komolyabb programokat is futtatni tudó laptopok.
Ha már 5-10 kollégád használ valamilyen IT eszközt, akkor sokkal jobban megéri a hosszú távú bérleti konstrukció, hiszen így havi szinten pár tíz-, vagy pár százezer forintból biztosítani tudod a szükséges hardvereket és szoftvereket, a vásárlás helyett pedig olyan területre fektetheted be a tőkét, amellyel tovább tudod fejleszteni vállalkozásod.
Fordulj hozzánk bizalommal: egy díjmentes tanácsadás keretében felmérjük a szükséges igényeid és cégre szabott ajánlatot adunk!